lørdag 7. januar 2012

Godt nyttår!

Vi skriver allerede 2012. Håper 2011 var et godt år for dere alle! Jeg er rimelig godt fornøyd med året som gikk. Har reist en del og opplevd nye land og skikker. Sitter igjen med masse bilder, fysisk såvel som de som har brent seg inn i sinnet! Men det er vel ingenting som slår et besøk i Tana, der man møter en enorm varme fra slekt og venner. Bare så synd at det er en kjøretur på over 200 mil med bil. Det går jo fortere med fly, men man er jo avhengig av bil mens man er der oppe, for å komme seg litt rundt.
Julefeiring og nyttårsfeiring er unnagjort, hjemme denne gangen, vel - nyttårsfeiringen ble for vår del holdt i Wien. Forøvrig en vakker by, med masse flotte bygninger, og et enormt folkeliv ute. Om dagen den 31. desember tuslet vi rundt i Wiens gater, mens vi kunne nyte gløgg, punsch eller hva en måtte ønske, samt de herligste pølser fra de utallige bodene som var satt opp i anledning "Silvester in Wien".  Nyttårsaften inntok vi de herligste retter i Gerstners salonger, via a vis Statsoper, midt i sentrum. Champagne til velkomst, østers, røkelaks, hummer, kaviar  mm til forrett. Hjortefilet, helstekt indrefilet av okse, masse fiskeretter ++++, ja det var simpelthen umulig å komme seg gjennom alle retter, selvfølgelig med deilig vin til. Gerstner er jo vel kjent for sine kaker og konditorivarer siden 1847, så dessertbordet var også himmelsk om jeg kan si det! Kl 24.00 var vi ute på gaten og nøt iskald champagne sammen med tusenvis av andre glade mennesker! En herlig fest!
1. nyttårsdag var vi og så på slottet Schoenbrunn, litt utenfor Wien sentrum, sommerpalass for Habsburgerne. Vel inne i Wien igjen, måtte vi på Cafe Sacher, som ligger i Sacher Hotell, for å smake på den berømte Sacher torte, og en snei med apfelstrudel, som sammen med espresso smakte "himmelsk!
3. januar var vi i statsoperaen, en nydelig og ærverdig bygning, og opplevde balletten Dornroeschen ( Tornerose), av Tschaikowskiy - en kjempeopplevelse!
Ellers var vi rundt på de forskjellige severdigheter, i alle fall et begrenset utvalg, for på de 5 dagene vi var der, nådde vi selvsagt ikke over alt. Men, som man i sin tid skrev i skolestilene: Vi var alle enig om at det hadde vært en fin tur!


2012. Hva ligger foran oss? Krig? Verdens undergang? Mer ekstremvær? Fred? ( "Der var du dum, Jarle! Håpe på fred!" )
Kanskje nyttårsforsettene er brudt allerede? Jeg har vel aldri hatt noen, og kommer aldri til å ha noen heller. ( Kanskje jeg har ett likevel: Det å ikke ha noe forsett! )
Slutte å røyke? Jeg slutta  dagen før nyttårsaften for over 30 år siden, fordi jeg ikke skulle ha noe forsett, og sta som jeg er, har det holdt. Men når sant skal sies, hadde jeg et par tre forsøk innen det ble alvor av det, og de rundt meg ba meg innstendig om å begynne å røyke igjen. Ja, dere forstår at man gikk rundt som en tiger i bur og knurra til alt og alle! Så jeg vet at lett er det ikke! Hadde et sug som varte i ca 7 år før det ga seg. Men - det var jo nøtter, sjokolade og mye annet godt etter jule- og nyttårsfeiringen - vel, dere skjønner -  det ga seg utslag på badevekta!
Trimme? Vel, jeg fortsetter på Akrobat treningsstudio her i Skien, som før. Er der ca 3 ganger i uka når jeg er hjemme. Har fått en fin avtale med dem, i og med at jeg er borte halve året. Ombord har jeg skaffet med matte, strikk, ball mm som jeg bruker, vel og merke hvis været tillater det. Så man prøver i hvert fall!
Bli et bedre menneske? Vel, der er det vel alltid rom for forbedringer. Man blir jo av og til noe provosert av det man leser i aviser, hører på radio  eller ser på TV. Og kanskje blir man til og med litt skremt av all den ondskap som  bor i oss mennesker! Men vi må ikke gi opp å tro på det gode i mennesket!

Men mitt håp er at vi alle skal få det vi alle ønsker hverandre - et GODT nytt år!
Så, vær god mot hverandre, spre dine smil til både venner og ukjente! Slik blir verden bedre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar