onsdag 9. februar 2011

Februarnotater.

På tide å skrive litt igjen, vel? Ikke fordi at jeg skal bli årets blogger eller noe, men lell! Ser jo at Tone Damli er "nominert" som årets blogger. Visste ikke engang at hun blogga, men hvem gjør ikke det? Til og med undertegnede gjør det! Ikke har jeg noe spesielt tema å blogge om, men noen ganger "får man ånden over seg", eller man kan bli provosert av noe som kommer frem i media. Nu er det jo ethiopere som sultestreiker i Oslo Domkirke. Kunne skrevet mye om det, men skal ikke gjøre det! Eller?

Det ble forresten stille rundt Maria Amelie, eller hva hun nu heter? Ikke er hun drept ( hun var jo redd for sitt liv, hvis hun ble sendt til Russland ), russisk innenrikspass har hun fått, og om ikke lenge har hun "utenrikspasset" også. Kanskje det er like "farlig" for andre også å bli sendt ut av landet, tilbake til der de kom fra!  Man kan jo risikere å miste de norske godene ( trygdene) som mange får uten å gjøre noe som helst! Hvorfor kan man ikke godta et avslag om opphold her i landet? En behandling tar lang tid, og hvorfor? Tror at de rette instanser undersøker nøye og vurderer hvorvidt det er trygt å sende folk tilbake der de kom fra. Og hvorfor kommer man uten gyldige papirer hit til landet? Mange sliper vekk fingeravtrykk, eller bruker etsende midler for å fjerne dem! Jeg reiser en del rundt omkring i verden, men uten gyldig pass kommer i alle fall ikke jeg noen vei! Hvordan i alle dager klarer da disse individene å komme seg helt fra Afrika, Asia eller hvor de nu kommer fra, via flere andre land helt til Norge uten gyldige reisedokumenter?
Jeg er av den oppfatning at de som virkelig hadde trengt en trygg havn i Norge, ikke har anledning til å reise, eller har penger nok til å betale noen bakmenn til å frakte dem til Europa. Bakmenn som tjener grovt på andres "ulykke" og ønske om å komme til et vestlig land for å gjøre lykken.

Så har vi Mullah Krekar! Nu blir han visstnok tiltalt for å ha kommet med drapstrusler! Så får han nok bli i landet enda noen år til denne prosessen også er ferdig! Hvis jeg ikke husker feil, så var han visstnok flere ganger i året på ferie i sitt hjemland, men å bli sendt tilbake: Ja det var for farlig for ham! Og så var han, etter mitt syn, så frekk at han stilte betingelser for å bli sendt ut av landet, her litt tidligere! Og hvem betaler for alt dette? Jo, det gjør jeg! Og du! Via skatten som trekkes hver måned!

Før jeg begynner å hisse meg opp her, tror jeg at jeg skal forlate dette temaet! Er jeg rasist som kommer med slike ytringer? Jeg mener i alle fall selv at jeg ikke er det! Og ikke er jeg FrP'er, og kommer nok aldri til å bli det heller!
Alle har vi nok meninger om dette tema, som vi også har om så å si alt som ellers skjer i samfunnet. Vi har alle rett til å ha vår egen mening om dette og hint, og ingen kan komme å si at det vi tenker er feil! For TANKEN er vår egen, og bare vår! Man kan være uenig i mangt, og det er det fine med å bo i et land som  Norge: Vi har ytringsfrihet, og kan mene det vi vil! Kan hende at man via en diskusjon til og med kan forandre standpunkt ( hvis politikerne gjør det, så har de jo "brutt" et valgløfte).

OK! Nok om det! Til og med jeg har registrert at vi er kommet et godt stykke ut i februar allerede. Har vært på noen skiturer sammen med kona i det flotte været vi har vært velsignet med. Og så har jeg vært så heldig å få tak i årets skrei og rogn, en riktig delikatesse. Vi fikk til og med servert en alldeles nydelig middag med fersk torsk i logen her om dagen! Vi har hver på vårt vis, markert samenes nasjonaldag den 6. februar. I år var jeg også så heldig å få delta på årsmøtet i sjømannsforeningen her i byen, noe som for meg ikke alltid er en selvfølge når man er borte på jobb halve året. Må jo innrømme at man i årenes løp har gått glipp av mange ting som har skjedd, ikke minst når det gjelder barnas oppvekst! ( Bare for å ha sagt det, så er mine barn voksne nu!) Men slik er det å være sjømann.
Ja, om et par uker skal jeg forresten ut på bøljan blå igjen, men når jeg da kommer hjem, i begynnelsen av april, er våren et godt stykke nærmere. Og vi går spent å venter på om våre sorte tulipaner kommer opp! Ja, du leste riktig! Vi har nemlig satt noen tulipanløk som skal gi sorte blomster! Mye å glede seg til i tiden som kommer!

Håper at alle har noe å se frem til! Ta vare på hverandre, og ha en fortsatt fin februar!

3 kommentarer:

 1. Ja, mye og mangt kan sies om alt her i verden. Og ikke minst om den politiske hverdagen som vi nordmenn har, men ytringsfrihet eller ikke, folk kommer og går som de vil over landegrensene om de har de rette politiske fargene da.
  Men det er litt mer interessant med svarte tulipaner synes jeg. Det høres virkelig spennen de ut. Har såvidt hørt om det, og glemt at jeg har hørt om de, men de skal være vakre er det sagt.
  Nå så er sagt så er våren rett om hjørnet her også, men i dag var det minus 2 da jeg sto opp etter å ha forsovet meg med 2 timer. Mobilkl var slått av og da kan man jo ikke våkne, kan man vel Jompa. Du får ha takk for frisk lesing og joviale meninger mot mye og mangt, og det er sant som du sier "det vi tror, er vår tro og den kan ingen rokke ved". Ha en fin dag Jompa og gleder meg til neste innlegg. Klems.

  SvarSlett
 2. Veldig så anonym du var, da!

  Mvh
  Jarle

  SvarSlett
 3. finn von der lippe16. februar 2011 kl. 19:59

  Tja Jarle det kan vel hænde at der bor en liten rasist i dæ, men æ bryr mæ ikke om det så længe det ikke går ut over Danskerne.

  Hilsen Finn.

  PS foresten jeg ligte blokken din,så langt

  SvarSlett