torsdag 3. mars 2016

Florida, februar 2016, del 2


Miami Beach, her holdt vi hus fra 10. til 22. februar, etter først å ha kjørt litt rundt i Florida, der vi allerede hadde opplevd en hel masse interessante ting, se forrige blogg!


Velkommen til Miami Beach!


Med litt varierende temperaturer fra rundt 20 C til rundt 30 C, hadde vi mange fine dager på stranden med soling og avslapping, og det var kun noen få minutters gange dit fra der vi bodde! Og vi merket at solen tok godt på oss bleike nordboere! Vi var tross alt på cirka 24 grader nordlig bredde, og ca 79,5 grader vestlig lengde.
I had to leave my gun at home!
My view at Miami Beach

North Beach

Ned til South Beach var det ca 10 km, og den turen spasserte vi flere ganger. Da vi ankom leiligheten, spurte jeg vår vertinne om det var langt å gå til South Beach, og hun så bare litt rart på meg og svarte at det nok var bedre å ta buss. Jeg tror hun mente at kun gærninger går såå langt! Forøvrig var vår vertinne av tyrkisk opprinnelse, Ayse het hun, og var en meget trivelig dame.

Vi bodde i et toetasjes bygg med ca 20 leiligheter tilsammen i to hus, på høyde med 69ende gate.  Eneste
aberet var at man hørte trafikken i 5 - 6 tiden om morgenen veldig godt, og noen
tråkket noe innmari hardt på gasspedalen, men man ble jo etterhvert vant til det også!
Vår leilighet lå bak busken til høyre i bildet, som nr 2 fra fortauet.
Høye hoteller og leilighetskompleks lå tett i tett

Utsikt over elva/ bayen fra vårt område

Slik så det ut nedover gata vår!


Det var mange som sov slik, dessverre!

Den 11. februar, om formiddagen gikk vi sørover med utsikt som på bildene over. Planla først å gå for å se på de utstilte båtene fra Miami Boat Show som gikk av stabelen akkurat de første dagene vi var der. Hver dag var det store reportasjer på TV fra dette boat showet. Og her var båter for enhver smak, og lommebok, spesielt hvis man kunne bla opp med minimum 1 mill dollar! Jeg telte opptil 5 dekk på en lystyacht, og det skortet ikke på hverken navigasjonsutstyr eller satelittpakker! Jeg så også flere båter  med helikopter  på dekk, hvilket jo er kjekt å ha!

Luksuscruiserne lå tett i tett
Fra de billigste rundt en mill USD til de over 7 mill USD
Fruens favoritt
Min favoritt
Eller den...?


Slik så det ut nordover der vi kom fra, her på brua ved 41st street


Men som de gærningene vi tydeligvis var, fortsatte vi videre sørover til fots fra 41st Street langs de flotte strandpromenadene. Og som han sa, Oluf: "D va jo en hælvetes trafikk!" Ja, det var mange flere gærninger enn bare oss. Merkelig nok var det ikke så mange "vannhull" på veien, men vi holdt oss til medbragt vann på flaske, og bevilget oss en kold pilsnerøl da vi endelig kom til  15th street, på høyde med South Beach sentrum. Inne i sentrum var det mange butikker, selvfølgelig, de vanlige motebutikkene, souvenirsjappene og kafeer og restauranter. For ikke å glemme stedene der man kunne kjøpe utflukter og turer i omegnen! Vi kjøpte en sightseeingtur rundt om i Miami, inkludert en båttur rundt i havnen for å se på husene der de "rike og vellykkede" holdt til.

Fra promenaden rundt 15th street

På promenaden


Et av strandhotellene
Utenfor Miamis botaniske hageNu følger en del bilder fra vår sightseeingtur i Miami. Nesten det første som møtte oss var cruisebåtene som lå ved kai og forberedte neste tur. Ved nærmere ettersyn, så vi at det var MS Norwegian Getaway som lå ytterst, med NCL i skorsteinen. Jeg var jo ansatt i NCL, var jeg ikke?

"Norwegian Getaway" ved kai
NCL, mitt siste rederi?Cruisehavnen, med containerhavnen bortenfor.

Cruisebåt sett fra Bayside


Bayside
Port of MiamiVennskapsfakkel, dedikert til minne om J. F. Kennedy


                                               Under følger noen bilder fra Miami sentrum:Fruen på veg ombord i sightseeingbåten på Miami havn

Vi tok en tur på havna for å se på husene til alle kjendisene, ikke fordi jeg ville, men fordi det var inkludert i prisen. Joda, de bodde standsmessig, må jeg kunne si! Men vi så ingen av huseierne på vår turDet var nesten utallige båter av denne typen på havna

Legg til bildetekst

Her er visstnok huset til David Beckham, på en av øyene i Miami havn. Hans hus får representere alle kjendishusene, som var flotte og lå fint til, men for meg dessverre ikke av topp interesse! Jeg kan nevne i fleng, avdøde Elizabeth Taylor, Julio Iglesias, Shaq o'Neill, noen fotomodeller jeg ikke husker navnene på, Alicia Keys ( husker henne fordi der lå en båt med hennes navn på ved brygga ), hun sangerinna med rumpa, og alle de andre som jeg ikke husker navnene på!
Etter båtturen på havna, fortsatte vi turen rundt om i Miami med vår buss. Vi var innom flere bydeler, der vi fikk vite om innvandring, byggestiler, og skikk og bruk i dag,  men den bydelen jeg personlig likte best, var Little Havana. Her tok vi en stopp, og fikk smake på ekte cubansk kaffe; den var både sterk og søt. Fikk også med oss hvordan man lager/ ruller cigarer for hånd. Mye interessant å se der altså. Men vi kjøpte ingen cigarer med oss hjem!
Jeg spurte vår guide, hvorfor det var så mange spansktalende, ikke bare i Little Havana, men i hele Miamiområdet. Jeg trudde at det var exilcubanere, men han kunne opplyse at de fleste var "vanlige" latinos, fra bl a Sør Amerika. I dag bor det f eks kun 20 % cubanere i Little Havana.

Fra Little Havana
Calle Ocho, åttende gate, den mest berømte gata i Little Havana
Lena med den cubanske hanen
Jeg med Calle Ocho hanen

Hanefar i Little Havana

Miami skyline ved solnedgang får markere slutten på vår tur rundt om i Miami!
Men dagene fortsatte med soling på stranden, og flere spaserturer i omegnen. En ettermiddag med litt dårlig vær, tok vi bussen en halvtimes tur nordover til Aventura Mall. Alle bussturene til/ fra/ mellom steder i Miami og Miami Beach kostet USD 2,25, og man måtte ha eksakt beløp å putte på, ellers tapte man penger hvis man måtte putte på f eks 3 dollar! Aventura Mall, et litt større kjøpesenter enn de man finner i Norge. Her var alle motebutikkene man finner ellers rundt om i verden, Dior og gjengen, og på en butikk , Chanel, fant vi jesussandaler/ slippers til den nette sum av 675 dollar! Men det fantes jo butikker med "vanlige" priser også, men Lena fant ut at det ikke lønner seg å kjøpe klær over there; man får alt billigere på salg i Norge! Men noen souvenirer måtte vi jo ha!


Nu følger noen bilder fra stranden, med fargerike vakttårn, og noen av kjøretøyene som livredderne brukte. ( Hvorfor gå patruljer langs stranden hvis man kan kjøre? )


ATV
Denne vakten kom for å fjerne en sprøytespiss
som lå i sanden etter at noen forbipasserende
hadde rapportert om det!

Ocean Rescue, med surfbrett på taket!
Fra "vår" strand, sett nordover!
Varselplakat, med symbolenes betydning.
Dangerous marine life gjelder brennmaneter ol,
ikke hai, som vanligvis ikke er noe stort problem der!God utsikt mot bølger og strøm!

Med en rescueboat
Adkomst til stranden


Tidlig om morgenen
Som dere har forstått, gikk mange timer med til soling nede på stranda, North Beach. Men vi tålte til og begynne med ca 2 timer hver dag, mens vi de siste dagene klarte å ligge 4 - 5 timer i solen før det kjentes! Som regel hadde vi med oss kald drikke, enten vann eller øl ( innpakket ), samt litt frukt. Mange hadde sandwiches, eller små måltider med  reker og grønnsaker, mens andre selvfølgelig hadde kjøpt hamburgere. Kan nevne at vi ikke spiste en enste hamburger de tre ukene vi var i Florida.
Så nyt bildene fra de meget flotte strendene på Miami Beach!En photo shoot på et av de høyeste punktene
som vi så i Florida. Vel det høyeste vi var på,
var vel oppe i Flamingo Garden, der vi var oppe
i 23 fots høyde over havet! Var svimmel, da gitt!


Lena på strandpromenaden
Fruen soler seg


En stolt brannmann ved siden av sin flotte brannbil. De andre
var nede ved stranden og ga førstehjelp til en eldre herre som
hadde fått et illebefinnende.
Men vi benyttet sjansen til å nyte bordets gleder også! Er man på ferie, så er man på ferie!
...en bedre lunch, seafood paella kalte
de det! Men himla godt! Jeg drakk
Corona til!

Lena nyter en  "liten" cocktail på
Ocean Drive på South Beach, før.....

Smile, you are on camera!

Lena, fortsatt på strandpromenaden nede ved South Beach


På en av våre vandringer kom vi over denne "fotomontasjen"  (over til venstre) på inngangsdøra til en butikk. Det var visst mange som hadde forsøkt å skaffe seg ting og tang inne i butikken til "innbruddspris", om man kan si det på den måten! Ble man tatt, så ble den moderne gapestokken brukt!Gatebilde av Ocean Drive
Fikk jobb som testfører, men takket
høflig nei!Så for å oppsummere vår tur til Florida, så var vi veldig fornøyde. Vi fikk oppleve  mange interessante og fine ting.  Her nevnes i fleng:


Som en god bil å kjøre, Jeep Cherokee.


Everglades..
...med alligatorer


Dali museet i St Pete

Verdens største mann, i Orlando
Cirque du Soleil i Orlando

Kennedy Space Center
Key West
Sightseeing i Miami
Badeliv på Miami Beach


I tillegg møtte vi mange hyggelige, og ikke minst hjelpsomme mennesker. Enkelte ganger var vi en lille smule skeptiske, riktignok, som da vi var på vei ut til Miami Beach med bussen. En svart mann kom på, satte seg ned, og begynte å snakke høyt med seg selv. Hovedtemaene var Obama og Martin Luther King Jr. Dere har sikkert sett på film, denne typen, flettet hår, nesten rastafari- utseende, Antakelig var han blitt slik etter mange års misbruk av stoff, evt alkohol.  En annen svart mann ble etterhvert lei av gnålet på denne fyren, og ba han høflig om å klappe igjen. Da reiste han seg, stakk handa nedi veska, og ba vedkommende om å gjenta det han sa! Jeg trudde vi skulle bli vitner til et drama, kanskje med skytevåpen eller kniv! Heldigvis gikk han av bussen etterhvert, og man kunne atter puste skikkelig ut igjen!
Men stort sett var menneskene hyggelige! En del uteliggere så vi, men også masse politi overalt. Kan nevne at i de fleste parker så vi Park Rangers, som syklet gjennom parkene for å skape ro og orden. Jeg trur nu mest at de var der for å forhindre "usømmelig" oppførsel. Hva vet jeg?
Imidlertid så vi så å si hver dag på TV reportasjer om skyting, og drap. Men skal ikke komme inn på diskusjonen om USA's våpenlover!
En annen spennende opplevelse var en tidlig morgen, da vi våknet til et sabla uvær. Det blåste småjævla, som man sier i Nordnorge. Og regnet, kraftig. Jaha, tenkte vi, da blir det en innedag i dag! Så på TV at det var minst 4 bekreftede tornadonedslag i Miamiområdet! Det var til dels store ødeleggelser på hus og trær. Men heldigvis gikk det ikke menneskeliv tapt! Og på formiddagen ga det seg, og vi kunne faktisk gå på stranden for å sole oss.
Siste dagen der nede skulle vårt fly ta av kl 22.00 om kvelden fra Ft. Lauderdale.  Vi fikk bli noen timer ekstra i leiligheten av vår hyggelige vertinne, og reiste sent om ettermiddagen nordover mot flyplassen. Flyet var imidlertid ca 3 timer forsinket, så det ble noen lange timer før vi endelig kunne sette oss i dreamlineren!

Ombord var det spesielt lys som skulle hjelpe på jet lag ved hjemkomst, og selv om det var høylys dag da vi nærmet oss Gardermoen, var vinduene sotet, så man fikk inntrykk av at det var natt ute. Vi slet noen dager hjemme med søvnrytmen før vi var tilbake til det normale etter turen. Men som sagt, veldig fornøyde etter mange nye inntrykk!

                                                                     Takk for følget!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar