mandag 29. februar 2016

Florida, februar 2016, del 1


Om ettermiddagen 1. februar 2016 satte vi oss på DY 7031, dreamlineren, som tok oss til Fort Laduerdale, Florida. Ankom der ca 20.00 LT, altså ca 02.00 den 2. feb etter norsk tid. Florida var 6 timer "etter" Norge hva gjelder tid! Jeg hostet meg over Altanteren, da jeg hadde fått et virus før vi dro fra Norge, og klatre selvfølgelig å smitte Lena også. Så vi hostet begge nesten hele den første uka i Florida! Men vi sto han av!
Grensekontrollen gikk veldig hurtig, siden vi før avreise hadde registrert oss via ESTA, og ble geleidet via en hurtigkø, og halvannen time etter landing var vi allerede på vårt hotell.
Dagen etter var vi og hentet vår leiebil, en Jeep Cherokee, som var gått kun ca 3000 miles. Jeg må si at jeg falt helt for den bilen! Og med min medbragte Garmin GPS fant vi frem overalt uten problemer! Vi tok en liten kjøretur rundt Ft. Lauderdale for å bli kjent med bilen, og for å se oss litt rundt! Vi tok det litt rolig den dagen pga forkjølelsen, og for å vende oss til ny dagsrytme, og fant selvfølgelig en Walmart det vi kjøpte vann, frukt og litt mat for neste dag.


Den 3. februar etter frokost, gikk turen til Everglades Holiday Park, også kjent fra TV serien om Gator Boys. Under til venstre et bilde av parken tatt fra luftbåten som vi tok en tur med!
Air boat
Everglades Holiday Park

                                                   Det var mye interessant å se på denne båtturen. Vi fikk se masse kalkungribber, samt andre fugler,  forskjellige øgler, ( critters and iguanas ), og selvfølgelig det vi var kommet for å se; alligatorer! Og det fikk vi! Til slutt fikk vi med oss et bryteshow med alligator. Fyren på bildene er et kjent fjes fra TV serien om the Gator Boys. Men på airboat- turen, ble vi fortalt at pga mye regn og kjølig vær i det siste, og dermed høy vannstand, var det ikke så mange alligatorer å se, men noen "trofaste" var det jo!
Vel kjølig og kjølig fru Blom: ca 16- 17 C om morgenen, er ikke såå kjølig for en nordboer!


Kalkungribb
Iguan
Critter

Resting in the sun


Jake again, but we also saw Ol' Grumpy and Scardface
Jake


Airboat captain and a deep sea captain.

Over et par bilder fra "bryte" showet!

Etter å ha vært noen timer i alligatorparken, satte vi oss i bilen og kjørte vestover gjennom the Everglades! Og alt er veldig flatt der. Noen nevnte for oss at Everglades ikke er en sump, som vi trodde, men en elv, 50 miles bred og 100 miles lang! Sjekket på Wikipedia, og det stemmer; en langsomt rennende elv!

Men vi kom oss da til Bradenton ved Gulfkysten der vi stopper på et Days Inn motell. Days Inn og Super8 kjedene er av de beste etter vår erfaring, med gode senger, microbølgeovn, kjøleskap, kaffetraktere mm. Kan vel også ta med Travelodge. Og kanskje viktigst av alt, det er rene og fine rom! Og etter et besøk på Walmart for bl a å kjøpe et par kalde øl, kunne man slappe av i finværet. For det var mellom 25 og 30 grader den første uka der borte!


På vei mot St Pete kjørte vi forbi en bestefar som var ute på kosetur!


Etter en god natts søvn, kjørte vi videre etter en god frokost. Og da var dagens mål St. Petersburg, fortsatt i Florida, hvis noen skulle lure. Byen er Floridas 5. største med ca 254.000 innbyggere. Byen ligger på ei halvøy mellom Tampa Bay og Mexicogulfen, og er en veldig populær ferieplass for både amerikanere og utlendinger. Byen er også kjent for sine hvite strender, og Dali museet der vi var flere timer. Ble nesten helt betatt av hans verker.
Welcome to St. Petersburg, Florida!
Selvfølgelig måtte vi innom Dali-museet når vi først var i St. Pete. Som man kan se av bildet til høyre, hadde til og med småfuglene Dalibart!

The Dali museum
And of course his famous mustache!
Gjenfødelse. Kan tolkes som en ny verden
som blir til etter verdenskrigen, men også
Dali som "fødes på ny" etter å ha
flyttet til America!


Colombus går i land i America,
men også en illustrasjon
på Dali som "går i land" i America.
North Beach, en av St. Petes hvite strender


Etter besøket i Dali museet, inntok vi vår medbragte  lunsj på stranden. Men pga værmeldingen, SW vind og regn, ble vi ikke så veldig lenge i St Pete, men tråkka på, forbi Tampa i regn, så derfor ble det ikke noe besøk i havnebyen. I stedet endte vi opp i Orlando, hvor vi ble i et par dager. Vi fant et greit motell, Travelodge, med fine og godt utstyrte rom. Jeg synes det var vanskelig å si eksakt hvor sentrum av byen var, men det var selvfølgelig mye å se på. Vi valgte ikke å besøke Disneys eventyrpark, da ingen av oss er noe særlig på rollercoastere og liknende, og disse parkene må sies å være mest for barn. Må nevne at vi begge fortsatt hostet en del, og ikke helt i form enda.

Orlando Eye


Dag to i Orlando, besøkte vi først museet "Believe it or not", med allverdens rare ting og rekorder. Til og med huset var skjevt! Vi kunne se pelskledde ørreter, Mona Lisa laget av ristet brød, ekte krympede hoder, inkludert oppskrift på hvordan man krymper hoder, tohodede kalver, verdens største gummihjul, samt alskens rare rekorder og merkverdigheter!
Etterpå gikk vi til et asiatisk spisested for å innta en lunsjbuffet, "spis så mye du orker"! Vi orket ikke så mye, men det var mange som orket veldig mye! Men asiatisk mat er jo toppers!
Museet " Believe it or not"


Etter altfor mange hamburgere!Man havnet jo blandt sine egne....Vi trasket også rundt i down town, og  på Disneys enorme område, men som tidligere nevnt, orket vi ikke så mye pga det medbragte viruset.! Det var sol, med en noe kjølig nordavind, men så lenge man holdt seg litt i ly, var det en veldig fin dag! Alt var fint og strøkent, til og med palmetrærne hadde stammer som var pusset!Vi hadde fra resepsjonen på motellet bestilt billetter til kveldens forestilling på sirkus, og ikke et hvilket som helst sirkus, men Cirque du Soleil! Dette er jo et sirkus uten dyr, men med bl a fantastiske akrobater, og det jeg kanskje liker mest: enormt morsomme klovner! Jeg lo så tårene trillet, og de to timene forestillingen varte gikk veldig fort. Dette kan virkelig anbefales!

Dagen etter satte vi oss i bilen igjen og kjørte vel en time til Kennedy Space Center. Det kostet omregnet rundt 900 norske kroner tilsammen for begge å komme inn, men for oss var dette mye mer interessant enn Disney World. Og vi brukte det meste av dagen her! Først var vi altså på the Visitor Complex, der vi trasket rundt og så på mange utstillingsmodeller, og innendørs for å se på interessante filmer mm. Litt mat og drikke kunne man jo også innta på et av de mange spisestedene. I prisen inngikk også en 1,5 times busstur rundt på oppskytingsstedet. Inne på området var det anslagsvis 6000 alligatorer iflg vår guide, og vi så faktisk en fra bussen. Vi så også villsvin som løp over veien, og mange slags fugler, deriblandt flere "bald headed eagles" som hadde rundt 20 hekkeplasser innenfor området. Så for meg var det et overraskende mangfold av dyreliv innenfor gjerdene av Kennedy Space Center. En annen liten morsom sak var at gjerdene rundt området var bøyd utover på toppen, ikke for å hindre tobeinte fra å komme inn, men fordi man tidligere hadde opplevd at alligatorer faktisk hadde klart å klatre over før  gjerdene fikk utoverbøyen! Så derfor laget man den ekstra bøyen utover på toppen!


Et besøk her anbefales!Her med modeller av de første fartøyene som ble sendt ut i kosmos


Vi prøver en landingskapsel.

Ved Apollo 11's landingskapsel
Autentisk romdrakt brukt på
månen, med ekte månestøv
fortsatt på!
Fra Apollo- programmet!


Vi fant våre flagg!


Autentisk modell som "startet" programmet for romfergene! Du kan se oppe
til høyre på bildet i større versjon, og lese hvordan det startet! Til venstre bilde  av drivstofftankene til romfergene,
mens til høyre sitter Lena ved en mindre kopi av hvordan det hele så ut før oppskyting!

Under ser man bilder av snuten, lasterommet og varmeskjoldene til Atlantis, romfergen som er utstilt på romfartssenteret.

Lena simulerer romfergelanding
Lena inne i "romstasjonen"Om ettermiddagen planla vi et par timers kjøring sørover retning Miami og videre mot Key West. Men det ble fem timer før vi endelig tok til vettet og fant oss et krypinn for natten. Så undertegnede var rimelig sliten da man endelig kunne innta en kold pilsnerøl som avslapping. Må nevne at vi prøvde flere moteller, før vi endelig fant noe ledig.

Tidlig formiddag, neste dag, var vi på vegen igjen. US 1, og det ble vel fire timer i bil før vi endelig kunne stoppe helt ute på Key West, det sørligste punkt på det man regner som fastlands USA. Det var nesten lengre enn jeg trodde; det ble ca 170 miles ( ca 280 km ) helt ut, fra overnattingen i Hollywood. Men fra fastlandet er det 113 miles, eller ca 182 km til Key West over det som kalles Florida Keys, med hele 42 bruer!


US 1
Og fra Key West fulgte vi US 1 North!
På vei ut på den første av 42 bruer fra fastlandet over Florida Keys
Mange fine plasser utover mot Key West


Slik kunne man absolutt ha bodd!Campere.Små idylliske hus på KW
Sightseeings tog!


Kø for å ta bildet med Key West varden!
Det obligatoriske bildet som beviser at vi var der!

Litt morsomt skilt som vi passerte på veg fra Florida Keys inne på fastlandet. Men man bør vel kanskje ta advarselen på alvor her hvor det sies å være ca en halv million alligatorer!
Fra Key West kjørte vi den idylliske ruten tilbake mot fastlandet, og bestemmelsestedet denne gangen var Hollywood, mellom Miami og Ft. Lauderdale. Der tok vi inn på Hollywood Beach Hotel og ble der i to dager, før vi den 10. februar om formiddagen leverte bilen tilbake til Dollar bilutleie i Ft. Lauderdale.  Vi hadde da kjørt ca 1100 miles!  En av de ansatte kjørte oss til togstasjonen slik at vi kunne ta toget til Miami. Vi snakket løst og fast om bl a bilpriser, og kom inn på at det var mange japanske biler å se. Japanske biler, påsto han, er mest for "fattige" folk! Men de er mye billigere i drift enn amerikanske, som drikker forholdsvis mye bensin.

Men vi nådde et besøk på Flamingo Gardens i Davie den 9. februar. Selvfølgelig, som navnet tilsier, var der masse flamingoer, ibiser, påfugl, storker, ender gjess og ugler, bare for å nevne noen. Selvfølgelig hadde de også et par alligatorer, samt bl a otere og skilpadder i massevis, En svartbjørn så vi også!


Flamingo Gardens

Flamingoer
Lena og flamingoer

Amerikansk ibis, også kalt " hurricane
birds", da de er de siste til å forlate
et område før en orkan kommer, og
de første som vender tilbake etter
en orkan!
Gaupe fra Floridas skoger
Så den 10. februar om formiddagen, tok vi altså toget til Miami, og buss ut til Miami Beach, til leiligheten vi hadde leid på North Beach for 12 dager. Leiligheten var helt grei, med god seng, sofa der vi kunne sitte å se på TV, wifi inkludert, spisebord, og forholdsvis rikholdig kjøkken med kokeplate, kjøleskap med fryser,  mikrobølgeovn, kaffetrakterder, så det var greit å lage sin egen mat. Innkjøpene gjorde vi på Publix, en matvarekjede. Maten i Florida må jeg si var dyr. F. eks ost var dyrere enn i Norge, og frukten var også forholdsvis dyr. Man skulle jo tru at det var billig, med de vekstvilkårene som er der.
Fra leiligheten var det bare noen få minutter til stranden, og med temperaturer rundt 25 grader C, var det fint å slikke litt sol der!

Men mer om vårt opphold på Miami Beach i neste del!

2 kommentarer:

  1. Flott og levende beskrivelse av turen Jarle! :)

    SvarSlett
  2. Takk for det Trond! Alltid hyggelig med slike tilbakemeldinger!

    SvarSlett