torsdag 26. november 2015

Spania 2015

L'Albir

Den 27. august var vi for tredje gang tilbake i leiligheten i L'Albir, Costa Blanca, Spania, med de etterhvert så velkjente palmetrærne ved bassenget.  Og vi ble møtt av 32  varmegrader!

"Norskeblokka" hvor vi disponerte en leilighet med fullt utstyrt kjøkken, stue, 2 soverom, 2 bad, stor terrasse utenfor, og 25 meter til bassenget!  i tillegg en stor takterrasse på toppen hvor det var muligheter for å grille.Traff også flere kjente fra tidligere besøk.


Fin tur ut til fyret Faro del Albir, ca 4 km hver vei fra leiligheten. Mange fine utkiksplasser underveis, og vi var flere ganger på tur ut dit!


Om kvelden avga disse engletrompet-blomstene
en aldeles nydelig duft!
Rett utenfor vår terrasse vokste det appelsiner
Her et bilde fra stranden i L'Albir. Mange likte ikke stranden pga småsteinene, men vi syntes det var topp å slippe all finsanden, som f.eks i Calpe. Jeg kjøpte meg strandsko, så det var helt uproblematisk å gå ut i vannet eller langs stranden!
Fullmåne i L'Albir i slutten av september.
For første gang opplevde vi at kanalen som gikk rett utenfor blokka var full av vann. Vannet kom nok helt oppe fra Alfas del Pi. Som regel er kanalen knusketørr!
Utsikt fra toppen av Altea med utsikt over Altea nærmest, og Albir lengst unna!
En dag tok vi en tur til Benidorm med buss. Med bil tar det ca 10 - 15 minutter å kjøre, men bussen gikk opp til Alfaz, så det tok nesten en halv time. Benidorm ligger nesten som i ei gryte, med fjell rundt, og solen tar veldig der. Gikk langs strandpromenaden, men det ble for varmt, så vi trakk heller inn i de mer skyggefulle steder. Benidorm er mye travlere enn Albir. Masse folk overalt, men fine sandstrender. Masse engelskmenn overalt, og mange av dem igjen var ikke helt edrue. Noen hadde leid seg slike elektriske rullestoler som de kappkjørte med langs promenaden. De hadde det visstnok veldig gøy!

Den 12. september tok vi toget til Madrid, litt over 2 timer fra Alicante. Det tok nesten lengre tid fra Albir via Benidorm til Alicante med trikk/ lokaltog enn med hurtigtoget til Madrid. Vel installert på hotellet, så og si midt i centrum, gikk vi ut på byen, og havnet fort på Puerta del Sol, 

Deltakere fra "Dyrepartiet", et politisk
parti der vern av dyr var hovedsaken!


Som bildene over viser, havnet vi midt i en demonstrasjon mot tyrefekting. Og folk stilte gjerne opp på bilder med sine plakater og bannere, ja de til og med stoppet helt opp for å bli tatt bilde av. Tror nok at det var ca 10.000 deltakere i demonstrasjonen, som endte opp på Puerta del Sol.
Vi fikk også med oss innspurten av sykkelløpet "Spania rundt", og det var litt kult å se de proffe syklistene!


Dagen etter, var vi igjen ute og vandret i byens gater, og i en av sidegatens som "strålte" ut fra Puerta del Sol, var det nok en demonstrasjon mot dyremishandling, der deltakerne hadde malt seg med noe rødfarge. Men for ikke å søle til gatene, hadde de plast under. Så bilder av noe liknende fra Oslo etter hjemkomst, men der var man ikke så nøye, og det var masse maling utover fortau og gater!Et av symbolene for Madrid

0 km merket utenfor postkontoret i sentrum av Madrid


Ellers fikk vi jo selvsagt med oss de fleste severdigheter de 6 dagene vi besøkte Madrid, en flott og ren by, med fantastiske bygninger med flotte fasader, for ikke å snakke om folkelivet fra tidlig morgen til sene kvelden. Folk gikk gjerne ut om kvelden for å spise på en ev de mange fortausrestauranter. Den første kvelden i Madrid spiste vi paella, med en god vin til! Det var også veldig greit å reise med såvel undergrunnsbanen som med bussene; lett å finne frem! Men ellers så lå det meste i gangavstand fra hotellet.


En av de mange fortausrestauranter i Madrid.
Statue av Cervantes.
Her er Lena på veg inn på det kongelige slott

Slottet i Madrid. De kongelige bor ikke der. De har flyttet til et
mindre slott litt utenfor bykjernen.

Kaffereklamen måtte også ha en kaffepause? Eller var det for å sjekke mobilen?


Krystallpalasset oppe i RetiroparkenVi fikk med oss en innspilling av en scene i en Bollywoodfilm ved dammen oppe i Retiroparken. Her ser man den kvinnelige stjernen, som var veldig opptatt av mobiltelefonen sin, og kun motvillig ga den fra seg for å spille inn scenen. Hun løp kanskje 10 ganger over plassen før man tydeligvis var fornøyd; en halv time tok det for å spille inn en sekvens på ca 10 sekunder!Her et utsnitt fra dammen oppe i parken. Man kunne leie båter for å ro utpå. Jeg kunne se noen ganske store fisker i vannet, men det var litt uklart for meg hvilken type ( muligens karpe?)
Nesten nederst i Retiroparken, mot Pradomuseet.

Fruen slapper av under noen trær.

Og vi måtte jo selvfølgelig inn på Pradomuseet..

...der Goya passet på ved inngangen!
Her ved et av Madrids bysymboler, bjørnen og treet
..
En kveld var vi og så på flamencodans, samt interessant spansk folkemusikk fremført av de to i bakgrunnen. Alt dette mens vi nøt en treretters middag!

Her er noen bilder av hva man kunne bli fristet med, og vi lot oss friste!

M
.
Madrid var som tidligere nevnt en veldig fin by, med mange
flotte fasader.

En dag tok vi metroen opp til Faro de Moncloa, tårnet litt til høyre for triumfbuen som ble reise til minne om borgerkrigen, like før WWII.

                        Bildene over og under viser litt av Madrid fra tårnet i Moncloa.


Plaza Major

Kom også over denne bacalaobutikken i sentrum av Madrid, der man kunne få både norsk og portugisisk torsk. Men det var dyrt, opp til ca 28 euro pr kilo, som er dyrt selv for nordmenn!Vel, dette var kun noen få bilder fra vår tur til Spania i september 2015. Og Spania frister absolutt til en ny visitt! Neste års tur er allerede under planlegging! Takk for denne gang!

2 kommentarer:

  1. Kan jo ikke det her med å koble meg på, men det var flotte bilder Jarle, og takk for herlig fremvisning av et flott Spania.....mvh Ingunn.

    SvarSlett