fredag 7. januar 2011

Nytt år!

Nu er det nye året vel kommet, og de fleste er vel igang med arbeid og skole igjen! Mange er allerede igang med å rydde ut julen, i dag på 13. dag jul,  mens man i andre land feirer jul først i disse dager, og nyttår om en uke.( Vel, strengt tatt var vel 13. dagen i går) Altså for oss her i Norge; striskjorta og havrelefsa! Julen og nyttårsfeiringen bragte med seg mange ekstra kalorier, hvis jeg har forstått alt "rett"! Mange har begynt å trimme, mens andre får trim ved å rydde sne som har falt de siste dagene. Ukebladene er ikke lenger opptatt av julens kaker,sprø svor, pinnekjøtt eller vellykket kalkun. Nu er det slanking som gjelder.
 Avisene skriver om naturfenomener som massedød av fugler i flere land, og massedød av fisk. Men slikt har visstnok skjedd før, og har antakelig naturlige årsaker.
Videre kan man lese om selvmordsbombere som fortsetter som i 2010, bilulykker med fatale utfall, høye strømpriser, mulig renteoppgang, atomanlegg i Iran, mulighetene for krig i Korea, "umuligheten" for fred mellom Palestina/ Israel og annen styggedom. Videre har vi den globale oppvarmingen, som visstnok naturlig skaper kaldere vintre i Norge iflg en vitenskapsmann. Forstå det den som kan! Og så har vi også svenskene da,  som ser ut til å bli bedre enn nordmennene på ski i vinter! Så for meg ser det ikke ut som verden har gått fremover, til tross for at vi skriver 2011. Men gir vi opp? Neida! Evige optimister som vi er!
La oss sammen prøve å skape et varmere klima, menneskene imellom. Begynn med et smil til en fremmed på bussen, eller som du møter på gata.  Kort sagt: Vær mot andre slik du vil at andre skal være mot deg!
Med optimistisk ønske om et godt år for oss alle!

1 kommentar:

  1. Godt skrevet Jarle: Æ kan godta alt det andre, men at svenskan ska bli bedre enn oss på ski; se, nei det har æ vanskelig for å fordøye!!!! ;-)) Hehe... Ha et godt nytt år på havet du med, du har vel foresten snart fritur!? Ok, ta vare på dæ sjøl og dine kjære! Trond.. :-)

    SvarSlett