lørdag 18. desember 2010

Førjulstid ombord

I dag var jeg på land i Ålesund og kjøpte pinnekjøtt til jul, og også til nyttår. Fenalår, sylte og  lammerull blei det også. Sjokolade og slikt er det ikke så nøye med, men kokken har alt det ombord allerede. Men siden man er på jobb, blir det nok litt "amputert" julefeiring, sammenlignet med dere på land. Først og fremst savner man jo familien, men man er jo etterhvert blitt vant til å feire annenhver jul hjemme/ ute.
Ombord har vi et mannskap på 11 mann, 3 navigatører, 3 mann i maskinen, 1 kokk samt 1 båtsmann og 3 matroser på dekk. Vi kommer fra Norge, Litauen, Russland og Ukraina. Hva gjør man så ombord? De som går sine vakter, gjør det, navigatører som maskinister. Dagmenna jobber dagtid, og har fri om kveldene, hvis det ikke er havneanløp da, med lasting og lossing. I denne farten som vi går i, er det fullt kjør døgnet på tamp! Vi har ca 15 - 20  havneanløp i Norge på ca 8 dager, "slapper av" i Nordsjøen på veg til Rotterdam, hvor det er 1 - 2 døgn med fullt kjør igjen, og deretter igjen 2 nye døgn i Nordsjøen på vei til Norge igjen. Som man sier; slik går nu dagene!
Nu er det ikke mange dagene igjen til jul, og jeg forstår at de fleste har alt klart allerede, kun de aller siste forberedelsene gjenstår. Jula kommer, og går, uansett om vi vil det eller ikke. Familiemedlemmer kommer på besøk, kanskje man reiser bort i julen, men feiring blir det uansett.
Så nu holder jeg skarp utkikk, for å se om jeg får øye på julestjernen. Kanskje jeg er heldig i år?

1 kommentar:

  1. Flott Jarle: Ønsker deg og alle de andre ombord en flott og fredelig jul til sjøs! Her på land, er det likevel så kaldt at noen utendørs syssler blir det lite av. Men, vi står han av. Ta gjerne en titt på hjemmesia mi også. Legger ved ei lenke: http://www.tronwi.net

    SvarSlett