fredag 24. desember 2010

Julaften!

Så er den store dagen kommet. Her på Karmøy, hvor vi er nu, sner det som bare det! Om en times tid stikker vi til havs, så julen blir i år midt i Nordsjøen. Men det er forholdsvis gode meldinger, så vi får det nok rimelig komfortabelt på overfarten.
Julekveld ombord! Dog ikke på Hawaii. Men enten vi vil eller ikke, så viser kalenderen at jula er kommet. Kokken holder på å forberede kveldens meny, pinnekjøtt til kapteinen, og forskjellige salater og  fiskeretter til mannskapet, for de spiser ikke kjøtt på julaften, i hvertfall iflg deres tradisjon. Juledagen skal vi ha kalkun, med alt tilbehør.
Jeg går ut fra at nissen har vært rundt om i de tusen hjem og fylt opp julestrømper med både frukt, snop og juleblader! Det er nok mange spente barnefjes rundt om som koser seg med godterier til barne TV mens man venter på pakkene. De voksne forbereder ribbe, pinnekjøtt, kalkun, fisk, eller hva en måtte ønske, og er spente på om man i år får sprø svor på ribben, eller om pinnekjøttet er nok utvannet.Kanskje noen til og med må ut for å kjøpe de aller siste gavene, i siste liten!
På mitt skrivebord har jeg et lite juletre av plast, med lys og røde kuler, glitter, samt norske flagg! Under ligger det noen pakker hjemmefra, så for meg tegner det til å bli en tradisjonell jul, til tross for at man er ombord. Tankene går kanskje litt oftere enn vanlig hjem i dag, og ellers rundt til mine kjære.
Jeg håper alle som leser dette, får en riktig god og fredelig julefeiring!

GOD JUL!

1 kommentar:

  1. Høres jo ut som du får en fin jul Jarle, på tross av savnet av familien. Her blir det pinnekjøtt ribbe og noko attåt. Søster og jeg skal feire kvelden sammen med Kjell A og Nadia i Smalfjord. Du får ha en riktig fin julekveld og seilas, alltid gøy å lese blogger fra venner og kjente. Så jeg gleder meg til neste! Ha en riktig god jul! :-)

    SvarSlett